Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Haken

Geen karpers meer verspelen? Kies dan voor betrouwbare karperhaken. Wij leveren hoge kwaliteit haken in diverse modellen en maten van merken als Owner, Quantum Radical en PB Products. Voor iedere situatie of rig vind je hier wel een geschikte haak!


Weergave:
 


Bezig met laden...
€ 5,95
 
€ 7,95
€ 4,95
 

De beste karperhaak

Wat is de beste karperhaak? Een vraag die wij regelmatig horen, maar waar wij helaas geen pasklaar antwoord op hebben. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van een aantal factoren, zoals het aas of de rig waar je mee vist en het type water. En vaak is het ook een kwestie van je persoonlijke voorkeur voor een bepaald merk.
 

Het juiste haaktype

Het is belangrijk om het juiste type karperhaak te kiezen. Standaard haken zoals de Anti-eject hook en de Classic hook hebben een gemiddelde haaklengte en zijn voor nagenoeg de meeste rigs geschikt. Eventueel kun je bij extreme omstandigheden zoals het drillen bij obstakels voor een zwaardere haak kiezen zoals de Super strong hook.

Sommige haken zijn echter specifiek voor bepaalde situaties bedoeld. De Chod hook heeft bijvoorbeeld een oog dat iets naar buiten staat en is alleen voor chod rigs geschikt. Haken met een lagere haaksteel zoals de Long shank hook zijn weer bedoeld voor het maken van een D-rig.
 

Vang meer met scherpe karperhaken

Met welke haak je ook vist, zorg er altijd voor dat deze vlijmscherp is! Tijdens het vissen verliezen je haken ongemerkt hun scherpte door contact met bijvoorbeeld steentjes of andere obstakels onder water.

Neem daarom altijd een vijltje of een stukje schuurpapier mee in je vistas om je haak scherp te houden. Twijfel je of een haak nog wel goed is? Zet er dan voor de zekerheid altijd een nieuwe karperhaak op om vooral geen karpers te verspelen.
 

Karperhaken in alle soorten en maten

Bij ons vind je een groot assortiment haken in allerlei verschillende modellen en uitvoeringen. Deze haken zijn vaak weer in verschillende maten verkrijgbaar. Kies bij groot aas voor grote haken (maat 2 of 4) en bij klein aas voor een kleinere haakmaat (maat 6 of 8). Wil je toch met een kleine haak vissen bij groot aas? Zorg er dan voor dat je hair lang genoeg is zodat de haak voldoende ruimte krijgt om goed in te haken!


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW