Steenlood

Bij het karpervissen verspeel je nog wel eens wat lood. Vooral door alle visveilige systemen en het vissen met een leadclip verlies je regelmatig je karperlood. Al dat lood blijft echter in het water achter, en dat heeft natuurlijk een schadelijke invloed op het milieu. Kies daarom voor loodalternatieven, zoals de stenen gewichten (steenlood) van Pallatrax.
Bezig met laden...
5 x Loodvrij Werpgewicht + Swivel
5 x Loodvrij Werpgewicht + Swivel
(5)
€ 12,50
Prijs per set 5 stuks
5 x Stonze Swivel steenlood (Pallatrax)
5 x Stonze Swivel steenlood (Pallatrax)
(8)
€ 9,95
Prijs per set 5 stuks

Steenlood

Loodverbod

Het gebruik van lood binnen de hengelsport staat de laatste jaren flink ter discussie. Vooral bij het zeevissen wordt er veel lood verspeelt en hierbij gaat het vaak ook om grote gewichten. Maar ook binnen het karpervissen wordt er heel wat lood gebruikt. Ook karpervissers verliezen regelmatig karperlood bij het vissen. Omdat al dit lood natuurlijk erg schadelijk is voor het milieu, dreigt er op termijn een (Europees) loodverbod te komen. Gelukkig zijn er al een aantal alternatieven beschikbaar, waaronder 'steenlood'.
 

Steenlood kopen

Steeds meer karpervissers kiezen er daarom voor om met steenlood te vissen. Wil je ook een steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor steenlood in plaats van karperlood. De stenen gewichten van het Engelse merk Pallatrax zijn misschien wel het bekendst. Bestel hier online het complete assortiment van Pallatrax. Wij hebben alle Stonze gewichten direct op voorraad liggen in grote aantallen!
 

Voordelen steenlood

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan het gebruik van steenlood. Allereerst is het natuurlijk 100% milieuvriendelijk. Stenen zijn een natuurproduct, dus als je er een verliest in het water heeft dit verder geen schadelijke gevolgen. Maar daarnaast is het ook nog eens perfect gecamoufleerd. Omdat het echte natuurlijke stenen zijn, zal ook een schuwe karper geen enkele argwaan krijgen tijdens het azen. Een kiezelsteen op je voerstek schrikt karpers dan ook niet af, terwijl normaal karperlood karpers wel kan afschrikken als er veel gevist wordt en er sprake is van dressuur.
 

Nadelen steenlood

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan steenlood? Een veelgehoord argument is dat de grootte van de stenen gewichten niet handig is. Omdat steen als materiaal veel minder zwaar weegt dan lood heb je namelijk een groter formaat nodig om met hetzelfde gewicht te kunnen vissen. Voor het werpen van grote afstanden is dit inderdaad nadelig omdat een groter voorwerp simpelweg meer weerstand heeft in de lucht tijdens de inworp. Je gooit er dus niet zover mee als met een normaal karperlood. Maar verder heeft steenlood geen nadelen gelukkig. Steenlood is door veel karpervissers inmiddels uitgebreid getest, en de reacties zijn altijd positief.
 

Goedkoop steenlood

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. De stenen gewichten zijn niet duurder dan traditioneel karperlood. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het milieu niet langer de prijs betaalt als je gewichten verliest bij het vissen. Bestel daarom je steenlood nu voordelig online!