Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Lijn

Zoek je een nieuwe lijn om op je molen te spoelen? Of een gevlochten braid om onderlijnen te maken? Hier vind je diverse lijnsoorten, zowel nylon als gevlochten lijnen. Ook zijn er diverse handige schaartjes en andere accessoires verkrijgbaar.


Fluorocarbon
Fluorocarbon
Gevlochten-lijn
Gevlochten lijn
Nylon
Nylon
Onderlijn-materiaal
Onderlijn materiaal
Toebehoren
Toebehoren
Weergave:
 


Bezig met laden...
€ 19,95
€ 17,95
 
€ 19,95
€ 16,95
 
€ 16,95
€ 11,95
 
€ 11,95
€ 9,95
 
€ 14,95
€ 9,95
 
€ 7,95
€ 4,95
 

Karperlijn

Voor het vissen op karper heb je een stevige en betrouwbare lijn nodig. Karpers zijn namelijk sterke vechters en vergen vaak het uiterste van je materiaal. Tijdens het drillen gebeurt het regelmatig dat ze dwars door de waterplanten of een lelie bed ploegen waardoor je vislijn veel te verduren krijgt. Een sterke en slijtvaste karperlijn is daarom een must, waarbij vooral de laatste meters in perfecte conditie moeten zijn.
 

Hoofdlijn

De hoofdlijn is de lijn die je op je molen spoelt en waarmee je voor het grootste deel contact hebt tussen je hengel en de karper. Je hebt grofweg twee keuzes bij het kiezen van een hoofdlijn: nylon of gevlochten vislijn. Nylon karperlijn wordt het meest gebruikt en is ook het goedkoopst. Gevlochten lijnen zijn bij dezelfde trekkracht een stuk dunner en hebben als voordeel dat ze nagenoeg geen rek hebben waardoor je beter contact hebt met de karper, zelfs als je op grote afstanden vist. Gevlochten lijnen zijn echter wel een stuk duurder dan de standaard nylon vislijnen.
 

Voorslag

Als je in de buurt van obstakels zoals omgewaaide bomen vist of op plekken met veel steenstort of mosselbanken is zelfs een stevige karperlijn niet altijd bestand tegen het schuren langs scherpe obstakels. In dat geval kun je het beste kiezen voor een voorslag. Je knoopt hierbij aan het einde van je hoofdlijn een aantal meter voorslag materiaal, wat vaak een dikke nylon of fluorocarbon lijn is die extra dik en vooral enorm schuurbestendig is. Deze voorslag komt dus tussen je hoofdlijn en je onderlijn in te zitten en voorkomt dat je hoofdlijn kapot schuurt en breekt. Voorbeelden van een goede voorslag lijn zijn de Blue Ant, Mussel 2-tone of de Shield Snagleader van PB Products.
 

Onderlijn

Je kunt je onderlijnen natuurlijk kant en klaar kopen maar veel karpervissers kiezen er ook voor om zelf hun karper rigs te maken. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je hem helemaal naar je eigen wens kunt maken en bovendien ben je uiteindelijk ook goedkoper uit. Er zijn een heleboel verschillende onderlijnmateriaal soorten verkrijgbaar, van heel soepel tot juist heel stijf, al dan niet voorzien van een coating. Bij ons heb je een ruime keuze uit hoge kwaliteit onderlijn materialen van topmerken zoals PB Products en Quantum Radical.


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW