Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Hangers

Voor een goede dropback (terugloper) indicatie heb je swingers of hangers nodig. Als de karper naar je toe zwemt valt de lijn slap valt. De swingers zakken dan naar beneden en de beetmelders geven een signaal af. Leverbaar in diverse kleuren!


Weergave:
 


Bezig met laden...

Goede beetregistratie met hangers en swingers

Wil je voortaan geen enkele aanbeet meer missen, hoe klein dan ook? Om scherp te vissen en alles op te merken zijn hangers of swingers onmisbaar. En bij zogenaamde teruglopers waarbij de karper naar je toe komt zwemmen gaat je beetmelder bovendien niet eens af als je geen swingers, hangers of wakers gebruikt als tegengewicht. Je klemt ze eenvoudig op de lijn, en als je beet hebt en je hengel oppakt laten ze automatisch los.
 

Karper hangers

Bij hangers zijn de bevestiging voor de beetmelder en de kop die je op de lijn klemt met elkaar verbonden door een ketting. Met hangers ben je daardoor erg flexibel, je kunt ze bijvoorbeeld makkelijk wat dichter bij of verder van je beetmelder op de lijn klemmen.

Hangers zijn vaak wel wat lichter en kun je daarom beter alleen op korte afstanden gebruiken of als je met slappe lijnen vist. Als het hard waait kun je beter geen hangers maar swingers gebruiken. Bij ons vind je een groot aantal modellen, van licht kunststof tot zware kwaliteit RVS.
 

Karper swingers

Swingers zijn indicators met een metalen stang als tussendeel. Hierdoor zit de lijnklem altijd op dezelfde afstand van de beetmelder. Swingers zijn over het algemeen een stuk zwaarder dan hangers en daardoor de beste keuze als je op grote afstand vist.

Ook als het hard waait kun je beter swingers gebruiken omdat deze niet zo gevoelig zijn voor wind. Swingers zijn overigens alleen bedoeld voor het vissen met strakke lijnen, als je met slappe lijnen vist kun je beter voor hangers kiezen.
 

Monkey climbers

Een alternatief voor swingers en hangers is de klassieke monkey climber. Deze was vroeger enorm populair, voor de opmars van de moderne swingers. Naast een stukje nostalgie is dit echter ook vandaag de dag nog steeds een enorm praktische waker. Hij is bijvoorbeeld totaal ongevoelig voor wind!


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW