Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Beetmelders

Beetmelders horen bij de standaard uitrusting van de karpervisser. Voor het vissen op karper heb je namelijk veel geduld nodig. Vooral bij het nachtvissen of bij lange vissessies zijn beetverklikkers daarom onmisbaar. Wil je beetmelders kopen? Kies hieronder uit losse beetmelders of draadloze beetmelders met ontvanger!


Beetmelders
Beetmelders
Beetmelder-sets
Beetmelder sets
Draadloze-beetmelders
Draadloze beetmelders
Batterijen
Batterijen
Weergave:
 


Bezig met laden...
€ 329,95
€ 289,95
 
€ 129,95
€ 109,95
 
€ 79,95
€ 69,95
 
€ 34,95
€ 29,95
 
€ 29,95
€ 24,95
 
€ 24,95
€ 21,95
 
€ 24,95
€ 19,95
 
€ 19,95
€ 16,95
 
€ 16,95
€ 11,95
 
€ 14,95
€ 8,95
 
€ 11,95
€ 8,95
 
€ 9,95
€ 7,95
 
€ 9,95
€ 7,95
 

Karper beetmelders / beetverklikkers

Beetmelders zijn niet meer weg te denken binnen de huidige karpervisserij. Bij het statisch vissen op karper vis je over het algemeen met een onderlijn en een vastlood montage en wacht je tot de karper zichzelf haakt en weg zwemt. Karper beetmelders geven hierbij elke aanbeet perfect aan je door door te piepen en aan de Led lichtjes zie je precies met welke hengel je een run hebt. Bij de meeste modellen is de toonhoogte en de geluidssterkte in te stellen, bij de duurdere modellen kun je ook de gevoeligheid instellen (erg handig bij veel stroming of wind).
 

Hoe werken beetmelders?

Een beetmelder is een handig hulpmiddel bij het karpervissen. Ze zijn bovendien heel eenvoudig in gebruik. Hoe het werkt? Nadat je ingegooid hebt leg je je hengel er op, draai je de lijn strak en zet je de beetverklikker aan. Als er nu een gehaakte karper weg zwemt trekt hij uiteraard lijn van je molen af. Deze lijn loopt over een soort wieltje heen dat hierdoor begint te draaien. Vervolgens geeft hij een geluidsignaal af zodat je weet dat je beet hebt.
 

Goedkope beetmelders

Bij ons vind je heel veel verschillende soorten, waaronder veel goedkope beetmelders. In principe werken ze natuurlijk gewoon allemaal hetzelfde. Ze doen precies allemaal wat ze moeten doen, namelijk piepen als je beet hebt. Alleen de duurdere modellen hebben vaak weer wat meer functionaliteiten en extra's te bieden dan de goedkope beetmelders. En uiteraard speelt smaak ook een rol, ze zien er allemaal anders uit en het ene design is net wat fraaier dan een ander model. Maar welke je ook kiest, binnen elk segment hebben we wel beetmelders in de aanbieding.
 

Beste beetmelders

Maar wat zijn nu eigenlijk de beste beetmelders en waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van beetmelders?

Toon

Van bijna alle modellen is de toonhoogte wel instelbaar. Dit is erg handig, vooral als je met meerdere hengels tegelijk vist. Je kunt dan het beste iedere beetverklikker op een andere toonhoogte instellen. Kies bijvoorbeeld een hoge pieptoon voor de rechter hengel en een lage toon voor de linkse hengel. Je kunt dan gelijk horen met welke hengel je beet hebt als je een run krijgt.
 

Volume

Ook het volume is bij de meeste modellen in te stellen. Deze volume functie is bijvoorbeeld erg handig als je wat verder van je hengels af zit maar geen draadloze ontvanger bij je hebt. Je zet dan gewoon het volume wat harder. Aan de andere kant is het soms juist slim om het geluid wat zachter in te stellen. Zo bewaar je een beetje de rust, wat erg prettig is als je in een woonwijk vist zodat je geen overlast zorgt voor de bewoners van de omliggende huizen.
 

Gevoeligheid

De wat luxere modellen hebben ook de mogelijkheid om de gevoeligheid in te stellen (meestal is dit het knopje met de S van Sensitivity). Hiermee kun je bepalen hoe snel hij moet gaan piepen. Moet hij bijvoorbeeld direct piepen als er een halve centimeter lijn verschuift? Of moet hij pas afgaan nadat er al meerdere centimeters van de lijn over het wieltje hebben gelopen?

Met een instelbare gevoeligheid kun je onder alle omstandigheden vissen. Als het erg hard stroomt of flink waait kun je ze bijvoorbeeld wat ongevoeliger zetten zodat ze niet continue loos alarm slaan. En als je heel scherp wilt vissen zet je ze juist op de meest gevoelige stand, zodat je geen piepje mist. Dit is vooral handig in de winter als de karpers erg passief zijn of als je niet het risico wilt lopen dat een gehaakte karper door kopschudden de haak lost zonder dat je het door hebt.
 

Aansluiting verlichte swinger

Vis jij ook 's nachts op karper? De meeste modellen hebben ook een aansluiting aan de onderkant waar een klein stekkertje in past. Vroeger werd deze aansluiting vaak gebruikt voor een sounderbox, maar tegenwoordig zijn deze ontvangers allemaal draadloos. Je kunt hier echter ook heel goed een verlichte swinger of hanger op aansluiten. Als je beetmelder dan af gaat gaat de swinger ook branden. Zo zie je precies met welke hengel je beet hebt en kun je ook direct zien of de swinger bijvoorbeeld gezakt is of niet.
 

Draadloze beetmelders

Als je wat verder van je hengels af zit hoor je soms je beetverklikker niet altijd af gaan als je beet hebt. In dat geval zijn de draadloze beetmelders erg handig. Met de meegeleverde draadloze ontvanger ontvang je zonder problemen alle signalen van je beetmelders en weet je precies of je beet hebt en met welke hengel.

Tip: door een hanger of swinger voor je beetmelder te monteren gaat hij ook piepen als de karper naar je toe komt zwemmen en je lijn slap valt.


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW