Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Helicopter systeem

Met deze rig materialen maak je eenvoudig zelf een effectieve helicopter rig of chod rig. Deze rigs zijn bijvoorbeeld geschikt zachte bodems en voor verre worpen. Omdat de onderlijn om de hoofdlijn draait tijdens de worp kan hij namelijk niet meer in de war gaan!


Weergave:
 


Bezig met laden...

Karpervissen met een Helikopter Rig systeem

Het helicopter systeem is een uniek systeem en ideaal voor verre worpen en zachte bodems met veel wiergroei. Tijdens de inworp zal je onderlijn namelijk als een helikopter om je lijn heen draaien. waardoor hij onmogelijk in de knoop kan raken. Dit maakt hem perfect voor het inwerpen op grote afstanden waar je er vaak een flinke zwieper aan geeft.

Maar het helikopter systeem heeft nog een ander belangrijk voordeel. Het lood zit namelijk aan het einde van je lijn, en je onderlijn een stukje terug. In zachte bodems met veel waterplanten zal dus het lood hierin wegschieten, maar zakt je rig juist zachtjes naar beneden. Hierdoor worden je rigs niet gelijk de bodem of het wier ingetrokken maar blijven ze er netjes op liggen.
 

Heli-Chod Rig

Het bekendste helikopter systeem is de Heli-Chod rig. De Chod rig is een onderlijn die de laatste jaren enorm populair is geworden bij veel karpervissers. Er zitten dan ook een aantal belangrijke voordelen aan. Doordat de onderlijn een stuk van het lood weg ligt zakt hij uiteraard niet in de bodem en blijft hij keurig boven de waterplanten en eventuele wiergroei liggen.

Daarnaast kan een Chod Rig ook op dressuur water vaak goed werken. Allereerst zal de karper niet zo snel je lood ontdekken, simpelweg omdat deze verder van het haakaas afligt. Daarnaast is de inhaking totaal anders. De karper haakt zich namelijk niet zozeer op het lood, maar vooral op de spanning van je lijn. Hij kan zich daardoor ook niet zomaar van de haak losmaken door het bekende kopschudden, omdat het gewicht van het lood te ver weg zit. Het resultaat? Een klassieke run!


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW