Winkelwagen Geen producten
0
Onbeperkt

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

Fluorocarbon

Fluorocarbon lijnen worden steeds meer gebruikt, ook door karpervissers. Doordat fluorocarbon praktisch onzichtbaar is onder water is het ideaal om karper onderlijnen te maken. En door de hoge schuurvastheid worden ze ook vaak als hoofdlijn of voorslag gebruikt!


Weergave:
 


Bezig met laden...

Fluorocarbon lijn

Naast de klassieke nylon lijnen wordt fluorcarbon ook vaak gebruikt bij het karpervissen. Fluorocarbon is duurder dan nylon, maar heeft wel een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is de transparantie. Door de lage lichtbrekingsindex worden lichtstralen minder gebroken dan bij nylon. Hierdoor is de lijn nagenoeg onzichtbaar onder water, wat een groot voordeel is bij het vissen op schuwe vissen als karpers. Daarnaast is fluorocarbon ongevoelig voor UV straling waardoor je lijn niet aangetast wordt door het zonlicht. Ook zit er minder rek op dan bij nylon en is de lijn erg schuurvast.
 

Fluorocarbon lijn kopen

Wil je een fluorocarbon lijn kopen? Hier vind je diverse fluorocarbon lijnen. Deze worden zowel op grote spoelen geleverd om als hoofdlijn te gebruiken als ook op kleine spoelen voor het maken van fluorocarbon onderlijnen.

Let wel op dat je een lijn koopt die voor 100% uit fluorocarbon bestaat. Sommige 'fluorocarbon' lijnen zijn namelijk niet helemaal van fluorocarbon, maar zijn gewoon nylon lijnen met die alleen een fluorocarbon coating hebben.


Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW