Welke visvergunning heb je nodig in 2019?

Welke visvergunning heb je nodig in 2019?

Om te gaan karpervissen heb je naast alle visspullen ook een visvergunning nodig. Hieronder volgt een overzicht met de verschillende opties die je hebt. Zorg er altijd voor dat je de juiste vergunning bij je hebt om boetes te voorkomen!

Ouder dan 14 jaar
Vispas 2013Ben je 14 jaar of ouder? Dan heb je een vispas of een kleine vispas nodig. Met de kleine vispas mag je slechts met één hengel vissen in een beperkt aantal rivieren en kanalen. Je kunt daarom beter de normale vispas aanschaffen, waarmee je standaard met 2 hengels mag vissen in alle wateren die in de Lijsten van Viswateren vermeld staan.

Jonger dan 14 jaar
Onder begeleiding van een volwassene die een vispas heeft, mogen kinderen tot 14 jaar met één hengel vissen zonder vergunning. Anders is een jeugdvergunning (één hengel, alleen verenigingswater) of jeugdvispas (twee hengels, ook op ander water) verplicht.

Nachtvissen of derde hengel
Let op, voor het nachtvissen of het vissen met drie hengels zijn aparte toestemmingen nodig! Zonder deze toestemmingen is dit dus niet toegestaan. De Nachtvistoestemming en de Derde hengeltoestemming zijn opties die je kunt aanvinken bij het bestellen van je Vispas. In de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staat met een symbool aangegeven of je er mag nachtvissen (een maantje) of met 3 hengels mag vissen (een ‘3’).

Visboetes 2019
Voor het overtreden van de regels gelden de volgende boetebedragen in 2019:

- Vispas niet kunnen tonen bij controle: € 95
- Vissen zonder vispas met één of twee hengels: € 140
- Vissen zonder vispas met meer dan twee hengels: € 320
- Nachtvissen buiten de toegestane periode of zonder toestemming: € 95

    08-01-2019 00:00