Winkelwagen Geen producten

Waarom Karper XL?

Gratis verzending bij € 50
Levering binnen 1 dag
60 dagen retour
Niet goed? Geld terug
10% voor het goede doel

 
 
 

10 tips voor karpervissen in de winter

10 tips voor het wintervissen op karper

Veel karpervissers stoppen in de winter met vissen en wachten tot het voorjaar weer begint. Maar ook in de winter kun je nog goed karpers vangen, al moet je er vaak wel wat meer moeite voor doen. Hieronder volgen 10 tips voor het succesvol wintervissen op karper!

Wintervissen1. Vis bij voorkeur op een stek die in de luwte ligt, bijvoorbeeld onder overhangende bomen en struiken, lage bruggen en lange duikers.

2. Kies voor klein en attractief voer zoals gebroken boilies, maïs, pellets en maden. Voer slechts een handvol, want de karpers eten maar weinig in de winter!

3. Vis niet alleen op diepe stekken, maar bevis ook eens de ondiepe plekken. Ook hier kunnen karpers liggen, dus probeer het allebei uit!

4. Vis op een water met relatief veel karper, zodat je een goede kans maakt om af en toe wat te vangen. Zo blijft het leuk!

5. Gebruik eens een opvallende en felgekleurde pop-up, karpers eten niet veel in de winter en op deze manier wordt je haakaas eerder gepakt.

6. Geen idee waar de karpers zitten? Gooi dan ieder uur opnieuw in en vis op deze manier actief het hele water af totdat je ze gevonden hebt. Op deze manier blijf je in beweging en krijg je het ook niet zo snel koud.

7. In de winter azen karpers slechts voor een korte periode. Vis daarom op verschillende tijden om het beste tijdstip te ontdekken.

8. Heb je eenmaal karper gevangen? Blijf dan verder vissen op deze plek, vaak liggen de karpers dicht bij elkaar samengeschoold.

9. Ga vissen als de zon schijnt. Ondiepe stekken zullen dan snel opwarmen en het is een stuk aangenamer vissen!

10. Karpers zijn in de winter erg traag, kies daarom voor korte onderlijnen en korte hairs, zodat de karper sneller gehaakt wordt.

Zorg er tenslotte altijd voor dat je goed warm bent aangekleed, maar dat spreekt natuurlijk voor zich in de winter. Succes met het vangen van zo’n ijskoude winterkarper!

    19-11-2018 00:00

Bij Karper XL vind je alles voor het karpervissen. Maak je karperdroom waar!

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW