Spomb

Karpers zijn vaak gek op klein aas. Denk hierbij aan partikels als hennep, maïs, tijgernoten of gebroken boilies. De vraag is echter hoe je die op je voerstek krijgt, zeker als deze te ver uit de kant ligt om met een voerschep te kunnen voeren. De Spomb is de perfecte oplossing. Vergeet het gedoe met ouderwetse spods of dure voerboten. Hiermee krijg je al je aas heel precies op je stek, ook op grote afstanden!


Spodden met de Spomb

Vis jij op stekken die op grote afstand vanaf de kant liggen? Als je geen boot of voerboot hebt om je lijn uit te varen is het ook erg lastig om bij te voeren. Vooral als je vist met partikels zoals maïs, hennep of tijgernoten wordt het onmogelijk om precies bij te voeren. Bovendien kun je met een voerschep of katapult niet heel ver komen.

De enige oplossing is dan om een Spod te gebruiken. Bij het spodden met normale (open) spods verlies je vaak al een gedeelte tijdens de inworp. Hierdoor komt soms maar de helft van het voer op je stek terecht. Gelukkig is hiervoor de perfecte oplossing bedacht: de Spomb. Dit is een dichte variant van de spod waarmee voortaan al je aas precies op je stek terecht komt.
 

Voordelen van de Spomb

Precies bijvoeren

Zoals eerder gezegd verlies je met de Spomb geen voer meer onderweg. Dit komt omdat je hem veilig dicht doet nadat je er voer in hebt gedaan. Pas als de Spomb in het water terecht komt zal hij direct openklappen. Hierdoor komt direct al het aas op je stek terecht.

Grote afstanden

De Spomb heeft een unieke aerodynamische vorm waardoor hij weinig weerstand heeft in de lucht. Door de raketvleugels aan kun je hiermee dan ook ontzettend nauwkeurig en ver inwerpen. Het record staat maar liefst op 173 meter. Dat zul je in de praktijk niet zo snel halen, maar 80 – 100 meter is zeker mogelijk.

Geen last van wind

Door de speciale vorm heb je nauwelijks last van wind bij het ingooien. Hierdoor kun je heel nauwkeurig naar je stek toe gooien. Als de Spomb eenmaal leeg is kun je hem snel weer indraaien, en vliegt hij over het wateroppervlak. Ook als het waait gaat hij niet spinnen en draai je hem zo weer binnen.

Geschikt voor alle aassoorten

Je kunt de Spomb vullen met alle denkbare aassoorten. Gebruik hem bijvoorbeeld voor pellets, boilies, boiliekruim, hennep, maïs, maden, tijgernoten, wormen of andere partikels.
 

Spomb kopen

Wij hebben de originele Spomb op voorraad. Er zijn ook imitatie spombs uitgebracht, maar die zijn vaak van slechte kwaliteit en gaan bijvoorbeeld niet goed open of al snel kapot. Kies daarom voor de originele Spomb, die verkrijgbaar is in 3 maten.

Spomb Mini

De Mini Spomb is de kleinste variant. Deze is met iedere karperhengel te gebruiken en je kunt hem gewoon direct aan je hoofdlijn knopen. Leeg weegt hij 25 gram, en als hij vol zit weegt hij ongeveer 85 gram. De afmetingen zijn 115 x 56 mm.

Spomb Midi

De Medium formaat Spomb is wat zwaarder, maar nog steeds met de meeste karperhengels prima in te werpen. Gevuld weegt hij ongeveer 130 gram (leeg 42 gram) en als je voorzichtig aan doet kan dat prima met een normale hengel. Wil je echt grote afstanden gooien dan is een Spod hengel wel aan te raden. De afmetingen zijn 148 x 69 mm.

Spomb Large

Dit is met zijn afmetingen van 180 x 80 mm de grootste Spomb die er is. Hiermee kun je dan ook in korte tijd een grote voerstek opbouwen. Leeg weegt hij 60 gram, en gevuld ongeveer 180 gram. Het is een zware jongen, dus gebruik hiervoor altijd een speciale Spod hengel met een testcurve van minimaal 4 lb (beter nog is 5 lb). Gebruik ook altijd een voorslag om te voorkomen dat je hoofdlijn breekt bij een harde inworp.