Natuurlijk aas

Karpers eten vooral natuurlijk aas dat in het water voorkomt. Bekende voorbeelden hiervan zijn mosselen, slakken en muggenlarven. Deze diertjes bevatten namelijk allerlei belangrijke voedingsstoffen voor de karper. Karpers hebben geen argwaan voor natuurlijk aas waardoor je de dressuur kan doorbreken als je hiermee gaat vissen!
Bezig met laden...
Maden Dried Naturals (Pallatrax)
Maden Dried Naturals (Pallatrax)
(0)
€ 7,95
Prijs per stuk
Garnalen Dried Naturals (Pallatrax)
Garnalen Dried Naturals (Pallatrax)
(0)
€ 7,95
Prijs per stuk
Watervlooien Dried Naturals (Pallatrax)
Watervlooien Dried Naturals (Pallatrax)
(0)
€ 7,95
Prijs per stuk
Waterfly Dried Naturals (Pallatrax)
Waterfly Dried Naturals (Pallatrax)
(0)
€ 6,95
Prijs per stuk

Natuurlijk karperaas

Op het gebied van aas is er ontzettend veel keuze. De bekendste aassoorten zijn boilies, pellets, tijgernoten, maïs, hennep en andere partikels. Daarnaast is er ook ontzettend veel imitatie aas verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Tegenwoordig wordt natuurlijk karperaas echter vaak vergeten. Dit is een gemiste kans. Vooral in de zomer is de karper soms helemaal gefixeerd op natuurlijk aas. En ook op dressuur wateren kan natuurlijk aas voor goede vangsten zorgen!
 

Waarom natuurlijke aassoorten?

Meestal vissen we met boilies, pellets of partikels op karper. Dit is ook enorm effectief, vooral de boilie heeft voor een heuse revolutie gezorgd binnen het karpervissen. Hiermee kun je namelijk heel gericht een voercampagne opzetten voor het vissen op karper. Maar oorspronkelijk komen al deze aassoorten natuurlijk helemaal niet voor in de leefomgeving van de karper. Karpers leven juist van natuurlijk aas zoals mossels, slakjes, wormen, kreeftjes, larven enzovoorts.
 

Dressuur doorbreken

Er zit ook een groot nadeel aan al die aassoorten die we geïntroduceerd hebben bij het vissen op karper. Karpers gaan dit onnatuurlijke aas zoals boilies als een gevaar zien. Vooral als er veel gevist wordt en de karpers al een aantal keer gevangen zijn is er al snel sprake van dressuur. Ze zullen hierdoor voorzichtiger gaan azen. Sommige karpers schakelen zelfs helemaal over op natuurlijk aas en laten die rode en gele balletjes veilig links liggen. Door met natuurlijk aas te vissen kun je deze dressuur weer doorbreken.
 

Hidra Range van Pallatrax

Pallatrax is een innovatief bedrijf dat vooral bekend is vanwege de Stonze gewichten. Uniek zijn echter ook de producten uit de Hidra Range. Deze producten bestaan uit gedroogde slakken en mosselen. Het voordeel van deze gedroogde diertjes is dat ze 100% natuurlijk en dus absoluut diervriendelijk zijn. Bovendien zitten ze boordevol met belangrijke voedingsstoffen zoals proteïnen (eiwitten).

De mosselen en slakken uit de Hidra Range zijn op een professionele manier gedroogd. Je kunt ze gebruiksklaar maken door ze even te weken (ongeveer 3 tot 4 uur). Vervolgens zet je ze aan je haak of hair waar ze stevig aan blijven zitten. Een absolute aanrader voor dressuurwateren en in de warme zomermaanden!